دوره 16، شماره 1 - ( 1-1399 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahsini M J, Naseri M. A Survey on Nitrogen and Phosphorus Removal Efficiency from Dairy Industries Wastewater by Chemical Coagulation Combined with Fenton. HSR 2020; 16 (1) :60-68
تحسینی محمد جواد، ناصری مرتضی. بررسی کارایی حذف نیتروژن و فسفر از فاضلاب صنایع لبنی با استفاده از فرایند انعقاد شیمیایی در ترکیب با فنتون. تحقیقات نظام سلامت. 1399; 16 (1) :60-68

1- دانشجوی دکتری تخصصی، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران
روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی- آزمایشگاهی بود. در مرحله اول، اثر غلظت‌های متفاوت منعقدکننده پلی‌آلومینیوم کلراید (Poly-aluminum chloride یا PAC) بر راندمان حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (Chemical oxygen demand یا CODTotal Kjeldahl nitrogen (TKN) و Total phosphorus (TP) از فاضلاب لبنی ارزیابی و غلظت بهینه منعقدکننده مشخص گردید. سپس فرایند فنتون بر روی پساب انعقاد صورت گرفت و مقادیر بهینه متغیرهای زمان واکنش، pH، غلظت H2O2 و غلظت Fe2+ تعیین شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، مقادیر بهینه شامل غلظت PAC برابر با 100 میلی‌گرم بر لیتر، 3 = pH، زمان واکنش 120 دقیقه، غلظت H2O2 برابر با 650 میلی‌گرم بر لیتر و غلظت Fe2+ برابر با 150 میلی‌گرم بر لیتر بود. در شرایط بهینه، حداکثر راندمان حذف شاخص‌های COD، TKN و TP از فاضلاب لبنی به ترتیب 70/91، 58/76 و 56/82 درصد گزارش گردید.
نتیجه‌گیری: فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی و اکسیداسیون فنتون می‌تواند روش مؤثری جهت کاهش غلظت نیتروژن و فسفر فاضلاب لبنی باشد.مقدمه: فاضلاب زیادی در صنایع لبنی تولید می‌گردد که دارای غلظت بالایی از مواد آلی و عناصر مغذی (نیتروژن و فسفر) می‌باشد. ورود نیتروژن و فسفر به محیط زیست، سبب افزایش رشد جلبک‌ها، مرگ آبزیان، اوتریفیکاسیون و در نتیجه، تخریب اکوسیستم آبی می‌گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی راندمان حذف نیتروژن و فسفر از فاضلاب لبنی با استفاده از فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی و فنتون انجام شد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/1/15 | انتشار: 1399/1/15