دوره 8، شماره 5 - ( 9-1391 )                   جلد 8 شماره 5 صفحات 886-876 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

لیلا آزاد بخت ، فاطمه شیرانی ، احمد اسماعیل زاده . عادات و دریافت‌های غذایی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (5) :876-886

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-437-fa.html


1- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1022 مشاهده)
مقدمه: از آن جایی که اصلاح دریافت‌های غذایی در گروه‌ها و جمعیت‌های مختلف به خصوص در دختران جوان اهمیت ویژه‌ای دارد، این مطالعه با هدف تعیین دریافت مواد مغذی، گروه‌های غذایی و نیز عادات غذایی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفت. روش‌ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر بر روی 289 دانشجوی دختر سالم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. برای انتخاب دانشجویان از نمونه‌گیری سیستماتیک خوشه‌ای تصادفی استفاده گردید. جهت برآورد دریافت‌های غذایی معمول از پرسش‌نامه اعتبارسنجی شده نیمه کمی بسامد خوراک استفاده شد. بررسی عادات غذایی با استفاده از پرسش‌نامه ارزیابی عادات غذایی انجام پذیرفت. یافته‌ها: میانگین سن شرکت کنندگان 7 ± 21 سال و میانگین نمایه توده بدن (Body mass index یا BMI) 1/5 ± 9/25 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف لبنیات کم‌چرب و پرچرب به ترتیب 11/0 ± 3/1 و 16/0 ± 3/1 سروینگ بود. دریافت روزانه غلات کامل تنها 2/0 ± 0/1 سروینگ بود؛ در حالی که غلات تصفیه شده 2/1 ± 0/6 سروینگ در روز مصرف می‌شد. مصرف میوه‌ها و سبزیجات 4/0 ± 2/2 و 0/1 ± 2/3 سروینگ در روز بود. فولات، آهن، کلسیم و فیبر غذایی کمتر از میزان مجاز توصیه شده روزانه (Recommended dietary allowance یا RDA) دریافت می‌شد. (به ترتیب 56، 90، 76، 70 درصد RDA). 45 درصد جمعیت مورد مطالعه 2 بار در هفته فست فود می‌خوردند. 35 درصد افراد بیشتر مواقع برای پخت غذا از روغن‌های سرخ کردنی استفاده می‌کردند و 52 درصد نیز وعده صبحانه را حذف کرده بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، عادات غذایی جمعیت مورد مطالعه نیاز به اصلاح دارد. توجه بیشتر به دریافت ریز مغذی‌ها از جمله فولات، آهن و دریافت بیشتر محصولات لبنی و فیبر غذایی در این گروه اهمیت ویژه‌ای دارد. واژه‌های کلیدی: دریافت‌های غذایی، دانشجویان دختر.
متن کامل [PDF 258 kb]   (578 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/9/25 | انتشار: 1391/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb