Mirrezaei M, Karimi Zeverdegani S, Rismanchian M, Hassanzadeh A. Investigating the Effect of Organophosphate Pesticides on Plasma Cholinesterase Activity among the Farmers. HSR 2018; 14 (1) :68-72
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1000-fa.html
مهدی میر رضایی ، سارا کریمی زوردگانی ، مسعود ریسمانچیان ، اکبر حسنزاده . بررسی تأثیر سموم ارگانوفسفره بر تغییرات سطح فعالیت آنزیم کولین استراز پلاسمای کشاورزان. تحقیقات نظام سلامت. 1397; 14 (1) :68-72
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1000-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- مربی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (962 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات ارگانوفسفره، دستهای از آفتکشها با کاربردهای شناخته شده در کشاورزی هستند که مسمومیت با آنها، مشکلات بزرگی را در سراسر جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر سموم ارگانوفسفره بر فعالیت آنزیم کولین استراز پلاسمای کشاورزان صورت گرفت.روشها: این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. گروه هدف، 17 نفر از کشاورزان مرد سمپاش بودند که با سموم ارگانوفسفره مواجهه داشتند. 17 نفر نیز از میان افراد غیر کشاورز به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. قبل و پس از اجرای عملیات سمپاشی، یک نمونه خون از گروه کشاورزان و گروه شاهد گرفته شد و فعالیت آنزیم کولین استراز پلاسمای آنها با دستگاه فتومتریک بررسی گردید.یافتهها: میانگین سطح فعالیت آنزیم کولین استراز پلاسما قبل از سمپاشی در گروه مورد (کشاورزان مواجهه یافته با سموم ارگانوفسفره)، 2/12086 میلیگرم بر لیتر بود که این میزان پس از سمپاشی به 3/8516 میلیگرم بر لیتر کاهش یافت. میانگین سطح فعالیت این آنزیم در گروه شاهد نیز 8/13655میلیگرم بر لیتر گزارش شد.نتیجهگیری: با توجه به اهمیت ارزیابی تماس کشاورزان با سموم ارگانوفسفره و تأثیرگذاری بر سطح آنزیم کولین استراز، میتوان گفت که آموزش کشاورزان در جهت تولید محصولات ارگانیک به منظور استفاده هرچه کمتر از سموم و جلوگیری از مسمومیتهای ناشی از سمپاشی در این قشر ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1397/1/26 | انتشار: 1397/1/26