Rejali M, Mostajeran M, Lotfi M. Health students’ attitude towards their field of study and future career in School of Health, Isfahan University of Medical Sciences. J Health Syst Res 2011; 6 (1)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-107-fa.html
مهری رجالی ، مهناز مستأجران ، مهران لطفی . نگرش دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (1)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-107-fa.html
1- مربی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- کارشناس ارشد جمعیت شناسی، گروه سلامت خانواده و جمعیت، مرکز بهداشت استان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- کارشناس، امور دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (1537 مشاهده)
مقدمه: دانشگاهها منشأ تحولات جامعه در عرصههای مختلف است و دانشجویان به عنوان ارگان اصلی دانشگاه در آینده پیکره اساسی سازمانها و ارگانهای مختلف جامعه را تشکیل میدهد. بنابراین نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی و آینده شغلی آنها و پارهای از عوامل مرتبط با تحصیل از جمله جنس، سن، رشته تحصیلی و ... که خود عامل مؤثری در ایجاد انگیزش آنها میباشد، باید مورد بررسی قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی و پارهای از عوامل مرتبط با آن صورت گرفت. روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 318 نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت مشغول به تحصیل در 4 رشته بهداشت عمومی، بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و تغذیه به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که با 44 سؤال نگرش فرد نسبت به رشته تحصیلی و آینده حرفهای خود از لحاظ تأمین اقتصادی، تأمین شغلی، رفاه شخصی و رضایت قلبی و مهمترین مشکلات آنها را مورد بررسی قرار میداد. دادهها به صورت توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: میانگین و انحراف معیار نمره نگرش دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی خود 008/7 ± 25/61 به دست آمد. 6/95 درصد از دانشجویان به رشته تحصیلی خود نگرش مثبت داشتند. میانگین و انحراف معیار نمره نگرش دانشجویان به آینده شغلی خود 36/10 ± 54/62 به دست آمد. دیدگاه 4/87 درصد از دانشجویان به آینده شغلی مثبت بود. مقایسه نمره نگرش افراد بر حسب سن و میانگین معدل دیپلم اختلاف معنیداری را نشان نداد. در حالی که مقایسه نمره نگرش افراد بر حسب رشته تحصیلی و نحوه نگرش به رشته تحصیلی اختلاف معنیداری را با نگرش به آینده شغلی نشان داد. علاقه فردی، خدمت به جامعه، جایگاه اجتماعی رشته و تلقین جامعه بر اهمیت رشته از مهمترین عوامل انگیزش مثبت به شغل بودند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، دانشجویان رشتههای بهداشتی نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود نگرش مثبتی داشتند. توزیع مناسب نیروی انسانی، حمایت مالی از استخدام شدگان، ایجاد مراکز مشاوره و حمایت از دانشجویان در توجیه آینده شغلی میتواند در تقویت نگرش آنها مفید واقع شود. واژههای کلیدی: نگرش، دانشجویان بهداشت، رشته تحصیلی، آینده شغلی. .
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24