دوره 6، شماره 2 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi A, Movahedian Attar H. Efficiency Comparison of the Microwave Oven and Conventional Electric Furnace in Volume Reduction and the Final Stabilization of Primary and Secondary Raw sludge Production in Wastewater Treatment Plant in South of Isfahan. HSR 2011; 6 (2)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-131-fa.html
افشین ابراهیمی ، حسین موحدیان عطار . مقایسه کارایی امواج مایکروویو با کوره‌های متداول الکتریکی در کاهش حجم و تثبیت نهایی لجن‌های خام اولیه و ثانویه تولیدی در تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (2)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-131-fa.html


1- استادیار، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- استاد، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (713 مشاهده)
مقدمه: جامدات بیولوژیکی تولیدی حین عملیات تصفیه فاضلاب‌ها، لجن نامیده می‌شوند. در واقع بخش اعظم آلاینده‌هایی که مسؤول ماهیت بد، نفرت‌انگیز و زیان‌آور در فاضلاب هستند، در لجن تغلیظ شدند که حاوی انواع میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، مواد آلی و معدنی می‌باشند و می‌توانند برای انسان و محیط زیست مضر و خطرناک باشند. بنابراین قبل از این که در محیط رها شوند، باید کاملاً تصفیه و پردازش شوند و با توجه به مقررات زیست محیطی دفع گردند. یکی از روش‌هایی که برای تصفیه لجن مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصفیه حرارتی است. در این میان به نظر می‌رسد که امواج مایکروویو به عنوان یکی از این روش‌ها می‌تواند نقش مهمی در تصفیه حرارتی داشته باشد. روش‌ها: در این مطالعه، کارایی امواج مذکور جهت کاهش حجم و تثبیت نهایی لجن‌‌‌‌‌های اولیه و ثانویه حاصل از تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب اصفهان در مقایسه با کوره متداول الکتریکی آزمایشگاهی مورد بررسی علمی قرار گرفت. در این مطالعه، آزمایش‌ها به روش ناپیوسته و با استفاده از نمونه‌های لجن اولیه و ثانویه حاصل از تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب اصفهان و طی دو مرحله (به تنهایی و با افزودن ماده جاذب) انجام شد و تأثیر متغیرهایی مانند مدت زمان اشعه‌دهی در فاصله 1 تا 10 دقیقه برای اجاق مایکروویو، 240 و 300 دقیقه برای حرارت‌دهی کوره الکتریکی، تأثیر میزان ماده جاذب بین 5 تا 30 درصد وزنی بر مقدار دمای ایجاد شده در توده لجن، درصد کاهش وزن، درصد کاهش جامدات کل و فرار، کاهش باکتری‌های کلیفرم و شمارش بشقابی باکتری‌های هتروتروفیک آزمایش گردید. یافته‌ها: با افزایش زمان اشعه‌دهی، کارایی اجاق مایکروویو در کاهش وزن لجن و حذف درصد رطوبت محتوی نمونه‌ها افزایش یافت و در نمونه‌هایی که درصدهای مختلفی ماده جاذب اشعه (مانند زغال چوب) به آن‌ها افزوده شده بود، دمای توده نمونه‌ها تا حدود 600 درجه سانتیگراد افزایش یافت، در حالی‌ که در دمای نمونه‌های مشابه مورد عمل در کوره الکتریکی، افزایش دمایی قابل توجهی مشاهده نگردید. همچنین در نمونه‌های بدون ماده جاذب، اجاق مایکروویو قادر به کاهش تا 5/4 و log 5 به ترتیب برای باکتری‌های کلیفرم و شمارش بشقابی هتروتروفیک بود. در نمونه‌های حاوی ماده جاذب، تا 100 درصد این میکروارگانیسم‌ها حذف گردیدند. نتیجه‌گیری: اطلاعات حاصل از این تحقیق در مجموع مشخص می‏سازند که در صورتی که نمونه‌های لجن به تنهایی تحت اشعه مایکروویو در زمان‌های مختلف قرار گیرند، فقط خشک می‌گردند و رطوبت خود را از دست می‌دهند؛ اما اگر به آن‌ها درصدهایی از مواد جاذب اشعه مانند زغال چوب افزوده شود، علاوه بر خشک شدن، به دلیل افزایش بیش از حد دما در توده نمونه‌ها، احتمال رخ دادن فرایند پیرولیز در آن‌ها وجود دارد و نمونه‌های لجن ضمن هضم شدن، تثبیت می‌گردند.  واژه‌های کلیدی: امواج مایکروویو، لجن فاضلاب، تصفیه حرارتی.  
متن کامل [PDF 813 kb]   (200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb