دوره 19، شماره 2 - ( 4-1402 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 171-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1504812880203841399162285796
Ethics code: 1400.172

Naser M, Mostahfezian M, Karimian J, Zahedi H. Presenting a Model of the Impact of Green Resource Management on Organizational Sustainability with Regard to the Mediating Role of Service Culture and Motivation in the Employees of Sports Organizations in Fars Province, Iran. HSR 2023; 19 (2) :166-171
ناصر محسن، مستحفظیان مینا، کریمیان جهانگیر، زاهدی حمید. ارایه مدل تأثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر پایداری سازمانی با توجه به نقش میانجی فرهنگ خدمت و انگیزش در کارکنان سازمان‌های ورزشی استان فارس. تحقیقات نظام سلامت. 1402; 19 (2) :166-171

1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات طب ورزشی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
3- دانشیار، گروه دروس عمومی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار، مرکز تحقیقات طب ورزشی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر، ارایه مدل تأثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر پایداری سازمانی با توجه به نقش میانجی فرهنگ خدمت و انگیزش در کارکنان سازمان‌های ورزشی استان فارس بود.
روش‌ها: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از حیث شیوه جمع‌آوری داده‌ها، توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق را کارکنان سازمان‌های ورزشی استان فارس (4047 نفر) تشکیل داد. 395 نفر به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با استفاده از روش Cochran انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌های‌ استاندارد مدیریت منابع سازمانی Sakhavalkar و Tadani، پایداری سازمانی Karkolian و همکاران، انگیزش‌ Hockman و Oldham و فرهنگ خدمت دانایی‌فر جمع‌آوری گردید. روایی صوری و محتوایی پرسش‌نامه طراحی شده توسط استادان متخصص این حوزه و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب Cronbach´s alpha برای پرسشنامه‌های مدیریت منابع سبز، پایداری سازمانی، انگیزش و فرهنگ خدمت به ترتیب با مقادیر 86/0، 78/0، 85/0 و 96/0 تأیید شد. داده‌ها با استفاده از روش معادلات ساختاری (Structural equation modeling یا SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: استانداردهای منابع انسانی سبز با ضریب مسیر 364/0، بر پایداری تأثیر داشت. همچنین، متغیر فرهنگ خدمت با ضریب مسیر 408/0، نقش میانجی را در رابطه منابع انسانی سبز و پایداری نشان داد و متغیر انگیزش نقش معنی‌داری نداشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، می‌توان گفت که به کارگیری مدیریت منابع انسانی سبز در بخش ورزش قابل پیاده‌سازی است و باید به جنبه‌های مختلف آن مانند فرهنگ خدمت و انگیزش کارکنان توجه جدی کرد تا از طریق توسعه پایدار، سازمان‌های ورزشی تقویت شوند.
دریافت: 1401/4/31 | پذیرش: 1401/8/11 | انتشار: 1402/4/15