Bina B, Mohammadi A, Ebrahimi A, Amin M M, Pourzamani H, Nemati Mansor S. Investigating the concentration of chloroform in the water distribution network of Isfahan city and its zoning with geographic information system (GIS). HSR 2012; 8 (2) :204-213
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-389-fa.html
بیژن بینا ، امیر محمدی ، افشین ابراهیمی ، محمدمهدی امین ، حمیدرضا پورزمانی ، سپیده نعمتیمنصور . بررسی غلظت کلروفرم در شبکه توزیع آب شهر اصفهان و پهنهبندی آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS). تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (2) :204-213
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-389-fa.html
1- استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (736 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین غلظت کلر باقیمانده کل و کلروفرم در شبکه توزیع آب شهر اصفهان و پهنهبندی آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی (Geographic information system یا GIS) انجام گرفت. روشها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است. کلر باقیمانده کل در محل نمونهبرداری از شبکه توزیع آب اصفهان توسط دستگاه پرتابل و غلظت کلروفرم بعد از انتقال نمونهها در شرایط استاندارد به آزمایشگاه با استفاده از دستگاه طیفسنج جرمی (Gas chromatography–mass spectrometry یا GC-MS) اندازهگیری شد. برای انجام پهنهبندی نتایج به دست آمده از سنجش پارامترهای مورد آنالیز از GIS استفاده گردید. یافتهها: مقادیر اندازهگیری شده حداکثر و حداقل به ترتیب برای کلر باقیمانده کل ppm 3/3 و غیر قابل تشخیص و برای کلروفرم ppb 28 و ppb 10 است که غلظتهای به نسبت زیاد کلروفرم بیشتر مربوط به نقاط انتهایی شبکه و حاشیه شهر است. نقاط مرکزی شهر دارای غلظت کمتری از کلروفرم نسبت به سایر نقاط است. دلیل این امر را میتوان به مصرف بیشتر آب در نقاط مرکزی شهر و راکد ماندن آب در نقاط حاشیهای شهر مربوط دانست. نتیجهگیری: در حال حاضر آب خروجی از تصفیهخانه آب شرب اصفهان کیفیت مناسبی از لحاظ وجود کلر باقیمانده و محصولات ثانوی گندزدایی دارد. مقادیر آن در محدوده مجاز WHO (Word health organization) و USEPA (United states environmental protection agency) میباشد ولی ضرورت دارد غلظت احتمالی تری هالومتآنهای تولیدی به صورت مستمر اندازهگیری شود و با استفاده از روشهای مناسب تلفیقی برای کاهش تشکیل این ترکیبات مورد توجه قرار گیرد. واژههای کلیدی: آب شرب، سرطانزا، شهر اصفهان، گندزدایی، THMs
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/3/26 | انتشار: 1391/3/26