جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1449-1442 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamzam Paknahad, Motahareh Heidari Beni. Tea drinking and bone mineral density among postmepausal women referring to Bone Densitometry Center- Isfahan, Iran. HSR 2013; 9 (S1) :1442-1449
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-541-fa.html
زمزم پاک نهاد ، مطهر حیدری بنی . بررسی ارتباط نوشیدن چای با تراکم املاح استخوانی در زنان یائسه مراجعه‌کننده به مرکز پوکی استخوان شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (S1) :1442-1449

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-541-fa.html


1- دانشیار، گروه تغذیه بالینی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی دکترای تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (1037 مشاهده)
مقدمه: مصرف چای در جامعه ما عمومیت داشته و به مراتب بیشتر از قهوه و نوشیدنی‌های دیگر استفاده می‌شود. بررسی‌های متعددی ارتباط قهوه با تراکم املاح استخوانی (BMD) را ارزیابی کرده‌اند اما ارتباط بین مصرف چای و تراکم استخوان کمتر ارزیابی شده است. با توجه به شیوع بالای پوکی استخوان در کشور و تغییرات الگوی جمعیتی که با افزایش افراد میانسال و مسن همراه است، بررسی ارتباط بین نوشیدن چای و تراکم املاح استخوانی می‌تواند ارزشمند باشد. روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی توصیفی - تحلیلی انجام شد. تعداد 87 نفر از جمعیت زنان یائسه مراجعه‌کننده به مرکز پوکی استخوان اصفهان به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. از طریق پرسشنامه اطلاعات فردی از افراد گرفته شد. برای ارزیابی میزان دریافت کلسیم و ویتامین D پرسشنامه بسامد غذایی به این منظور تهیه شد. تراکم املاح استخوانی با روش DEXA در دو ناحیه لگن و ستون فقرات اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار سن و شاخص توده بدنی (BMI) زنان شرکت‌کننده در مطالعه به ترتیب 48/7 ± 1/58 سال و 38/4 ± 4/28 بود. مدل رگرسیون خطی چندگانه نهایی نشان داد که میزان مصرف چای مستقل از عوامل سن، BMI، فعالیت بدنی، مصرف قهوه، دریافت روزانه کلسیم از رژیم غذایی، دریافت مکمل کلسیم و دریافت روزانه ویتامین D از رژیم غذایی، با افزایش تراکم املاح استخوانی در ناحیه لگن (22/53β=  , 001/0 >p) و ناحیه ستون فقرات (46/55β= , 001/0 >p) در ارتباط بود. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های مطالعه ، مصرف چای با افزایش BMD در ارتباط بود که این ارتباط مستقل از عوامل سن، BMI، فعالیت بدنی، و سایر مخدوش کننده‌های مؤثرمی‌باشد. واژه‌های کلیدی: پوکی استخوان، تراکم معدنی استخوان، چای، زنان
متن کامل [PDF 239 kb]   (433 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb