دوره 9، شماره 14 - ( 11-1392 )                   جلد 9 شماره 14 صفحات 73-1765 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sakineh Rakhshanderou, Ali Ramezankhani, Yadollah Mehrabi, Mohtasham Ghaffari. Fruit and Vegetable-related Skill of Tehranian Adolescents: a Cross-sectional Study. HSR 2014; 9 (14) :1765-73
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-567-fa.html
سکینه رخشنده رو ، علی رمضانخانی ، یداله محرابی ، محتشم غفاری . بررسی مهارت نوجوانان 14-11 ساله شهر تهران در زمینه مصرف میوه و سبزی: یک مطالعه مقطعی. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (14) :1765-73

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-567-fa.html


1- دکترای تخصصی آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استاد آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استاد آمار حیاتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- دانشیار آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (773 مشاهده)
مقدمه: مطالعات متعددی مصرف کم میوه و سبزی را در نوجوانان گزارش کرده‌اند که مهارت به عنوان یکی از تعیین کننده‌های این رفتار محسوب می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی مهارت نوجوانان تهرانی در زمینه مصرف میوه و سبزی در سال 1391 انجام شده است. روش‌ها: پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی (Cross-sectional) از نوع توصیفی - تحلیلی می‌باشد. در این تحقیق 500 نفر از نوجوانان 14-11 ساله شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی چند مرحله‌ای بود. معیار انتخاب نمونه‌ها، داشتن 14-11 سال سن و رضایت آگاهانه و مشارکت داوطلبانه دانش‌آموز در مطالعه بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و سؤالات مهارت بود که روایی صوری و محتوایی آن بررسی شده و پایایی نیز به روش همسانی درونی (67/0(α=  سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در این تحقیق از نرم افزارSPSS 18  (آمار توصیفی، آزمون‌های t، کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه) استفاده گردید. یافته‌ها: ارتباط معنی‌داری بین جنس، شغل پدر و شغل مادر با مهارت نوجوانان در خصوص مصرف میوه و سبزی مشاهده نشد. همچنین ارتباط معنی‌داری بین سطح تحصیلات مادر و منطقه سکونت افراد با مهارت وجود داشت، اما در خصوص سن این ارتباط معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: طراحی و اجرای مداخلات توانمندسازی و مهارت‌سازی نوجوانان در خصوص مصرف میوه و سبزی با مشارکت دانش‌آموزان، خانواده‌ها و معلمان توصیه می‌گردد.   واژه‌های کلیدی: مصرف میوه و سبزی، مهارت، نوجوانان
متن کامل [PDF 215 kb]   (293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1392/11/26 | انتشار: 1392/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb