دوره 10، شماره 4 - ( 10-1393 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 654-641 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatemeh Shirani, Fatemeh Zaribaf, Ahmad Esmaillzadeh. Dietary glycemic index and glycemic load in relation to cardiovascular disease risk factors: A review of current evidence. HSR 2015; 10 (4) :641-654
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-746-fa.html
فاطمه شیرانی ، فاطمه زریباف ، احمد اسماعیل‌زاده . ارتباط شاخص گلیسمیک و بار گلیسمیک رژیم غذایی با بیماریهای قلبی عروقی: مروری بر شواهد اپیدمیولوژیک. تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (4) :641-654

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-746-fa.html


1- دانشجوی دکترای تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری‌های متابولیک، گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
2- کارشناس ارشد علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (771 مشاهده)
مقدمه: سبک زندگی افراد جامعه خصوصا عوامل غذایی نقش مهمی در افزایش روزافزون بیماری‌های قلبی و عروقی دارد. با توجه به دریافت‌های غذایی کربوهیدرات به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، توجه به نوع کربوهیدرات مصرفی در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف مروری بر مطالعات پیشین در زمینه ارتباط بین نمایه گلیسمیک و بار گلیسمیک رژیم غذایی با بیماری‌های قلبی و عروقی انجام گرفت.روش‌ها: با استفاده از موتور جستجوی Pubmedو کلیدواژه‌هایی مانند glycemic index ، glycemic load،cardiovascular disease وcoronary heart disease مقالات با طراحی‌های مقطعی، کارآزمایی بالینی، کوهورت آینده‌نگر انتخاب شدند.یافته‌ها: نتایج مطالعات ناهمسو است اما نشان می‌دهد دریافت رژیم غذایی با نمایه و بار گلیسمیک پایین دارای اثرات مفیدی بر متابولیسم گلوکز و غلظت چربی‌های سرم چربی‌ها در بدن می‌باشد و به عنوان یک عامل محافظتی در بیماری‌های قلبی و عروقی مطرح می‌شود.نتیجه‌گیری: شواهد موجود رابطه‌ای قطعی بین نمایه گلیسمیک و بار گلیسمیک با بیماری‌های قلبی عروقی را گزارش نکرده‌اند. انجام مطالعات بیشتر و دقیق‌تر ضروری به نظر می‌رسد.واژه‌های کلیدی: کربوهیدرات، نمایه گلیسمیک، بار گلیسمیک، بیماری‌های قلبی عروقی
متن کامل [PDF 411 kb]   (537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1393/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb